producten

op alfabet

product

groepen

achtergrond

informatie

keuze

tabel

wond

wijzers

leveranciers

producten

protocollen

richtlijnen

 

tips

tricks

 

home

(wonden)

Extra absorberende gaaskompressen

 

Beschrijving
Extra absorberende gaaskompressen bestaan uit meerdere lagen sterk absorberend materiaal, vaak verschillende lagen, bijvoorbeeld een onderlaag van nonwoven gazen en een dikke absorptiekern van watten en/of cellulose. De toplaag is een dampdoorlatende maar waterdichte folie, die doorlekken van (wond)vocht voorkomt en daarnaast ook een barrière vormt tegen binnendringende bacteriën. Het zachte materiaal maakt het verband wond- en huidvriendelijk en daarmee toepasbaar bij ieder huidtype, waaronder de zeer gevoelige huid. De verschillende lagen van het verband bieden bovendien bescherming van de wond tegen druk en stoten.

 

Indicaties
De grote absorptiecapaciteit van de extra absorberende kompressen maakt ze geschikt voor wonden die veel vocht produceren. Dit geldt zowel voor chronische wonden als voor primair gesloten wonden. Daarnaast worden ze toegepast bij wonden op plaatsen waar extra bescherming tegen druk of ander trauma nodig is.

Een extra absorberend kompres kan direct op de wond worden aangebracht, het is niet nodig om daaronder ook nog een hydrofiel gaas of nonwoven gaas aan te brengen.

 

Hoe vaak gazen verwisseld moeten worden hangt geheel af van het type wond en de hoeveelheid exsudaat. Bij chronische wonden worden ze meestel één of meerdere malen per dag verwisseld.

 

Productfoto's

 

  

Productgroep: extra absorberende kompressen

 

01-09-2013

Advertenties

van Google

AdSense:

  

bezoekers:

free web stats