Producten op alfabet spacer Productgroepen spacer Achtergrond informatie spacer Leveranciers producten spacer Protocollen en richtlijnen spacer Tips and tricks spacer Home pagina
Buisverbanden

Buisverbanden
Buisverbanden zijn rondgewoven elastische verbanden bedoeld voor het geven van compressie, voor het verbinden van armen en benen of andere lichaamsdelen, of voor het fixeren van andere verbanden (Bandafix). Voorbeelden zijn Tubigrip, Tubifast, Tubinette en Bandafix. Er zijn ook buisverbanden voor vingers (Finger Bob).

Tubigrip is een elastisch buisverband waarmee eenvoudig milde elastische compressie kan worden gegeven, met twee lagen over elkaar gaat het al wat meer in de richting van een echt compressieverband. Tubifast in verschillende kleuren die de maat aangeven (rood, groen, blauw, geel, paars) kan worden gebruikt om armen en benen in te pakken ter bescherming van krabben of over een zalflaag heen (wordt ook voor wet-wrap methode gebruikt). Tubinette is een dun laagje dat vaak als onderste laag wordt gebruikt, bijvoorbeeld onder een compressieverband of zinklijmverband. Bandafix is een wijdmazig elastisch netverband dat gebruikt wordt om gazen te fixeren. Het bestaat in allerlei maten, ook in kant-en-klare verpakkingen voor bepaalde toepassingen (het inpakken van een arm, been, gelaat, voet, hand).


Tubigrip buisverband Tubifast blue buisverband
Tubigrip buisverband Tubinette buisverband
    
Tubifast buisverband Tubinette buisverband
Tubifast buisverband Tubinette buisverband
    
Bandafix fixatie buisverband Askina Fingerbob buisverband voor de vingers
Bandafix fixatie buisverband Askina Fingerbob buisverband voor de vingers


Links naar tabel met bestelinformatie:
 - Buisverband

home
bezoekers: 01-06-2020